스시 학교 Sushi School

Sushi School 

 

In Tokyo, an innovative chef has become a piscatorial professor at an academy where he trains students the delicate art of sushi. Slices of uncooked fish on vinegar soaked rice may not seem like a difficult cuisine to master to some but as his students will tell you, this feast is meant to feed the eyes as well as the stomach. A training to become a master sushi chef can last several years but the students at Tokyo Sushi Academy get their certificates in just six weeks.

 

스시 학교

 

도쿄에서 한 기발한 요리사가 전문학교의 어로(漁撈)학 교수가 되어 학생들에게 정교한 스시 요리법을 가르칩니다. 조리되지 않은 생선 조각을 식초에 절인 쌀밥 위에 얹은 이 요리는 일부 사람들에게는 배우기가 쉬워 보일 수도 있습니다. 하지만 그의 학생들이 말해주듯이 이 진미는 배를 채우는 것 뿐 아니라 눈도 충족시켜야 합니다.숙련된 스시 요리사가 되기 위한 훈련은 수년이 걸릴 수 있지만 도쿄 스시 전문학교의 학생들은 단 6주만에 수료증을 받습니다.

 

innovative/ 기발한,혁신적인

piscatorial/ 어부의; 낚시질의, 어업의

cf. piscatology/ 어로학

academy/ (초등 학교 이상의) 학원, 고등 교육 기관; 전문 학교

delicate/ 정교한, 섬세한; 맛 좋은

vinegar/ 식초,

soaked/ 흠뻑 젖은; (가슴에) 스며든

cuisine/ 요리; 요리법

feast/ 축제; 진수성찬, 맛있는 음식

be meant to/ 하기로 되어 있다; 하지 않으면 안되다

feed the eyes/ 눈요기하다

cf. feed/ (식욕?욕구)를 만족시키다; 즐겁게 하다

certificate/ 증명서, 증명; (학위 없는 과정의) 수료[이수] 증명서, 면허증

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